top of page

AMAÇ VE KAPSAM

Bu etkinliğin amacı, öğretmen adayları için alanında lisans ve lisansüstü eğitim gören öğretmen adaylarının, teorik ve uygulamalı eğitimler ile sürdürülebilir kalkınma amaçları (SKA) ve sürdürülebilir kalkınma için eğitim (SKE) konularında bilgi ve becerilerini artırarak onlarda küresel sorunlara ilişkin farkındalık oluşturmak, ülkemizin eğitim sisteminde sürdürülebilir kalkınma bakış açısının benimsenmesine katkı sağlamak, öğretmeni adaylarına eğitim-öğretim hayatları boyunca kullanabilecekleri yenilikçi ve özgün metotlar sağlamaktır. 

Amaçlarımız arasında teori ve uygulamayı birleştirerek, SKA’ların eğitim süreçlerine dahil edilmesinde hem oyun hem de etkinlik temelli yöntem ve tekniklerinin paylaşılması da yer almaktadır.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ortaya konan ve küresel bir politika programı olarak BM’ye üye ülkeler tarafından benimsenen sürdürülebilir kalkınma amaçları (SKA) küresel, bölgesel ve ulusal düzeyde gelişimi içermektedir.

Etkinliğin Kapsamı

Bu etkinlik kapsamında küresel ölçekte birey yaşamının niteliğini derinden etkileyen sürdürülebilir kalkınma amaçları (SKA) ele alınarak öğretmen adaylarının ve dolayısıyla erken yaş öğrenenlerin küresel sorunlara ilişkin bilgi ve becerilerini artırmak, bu konuların eğitim-öğretim programlarında kullanılmasına katkı sağlamak, bu eğitimlerde ihtiyaç duyulacak içeriklerin ve materyallerin üretilmesinde öğretmen adaylarını bilgilendirmek için bir etkinlik programı planlanmıştır. Ayrıca SKA odaklı oyun ve etkinlik temelli yenilikçi yöntem ve teknikler öğretmen adayları ile paylaşılacak; onların küresel düzeyde çok büyük önem taşıyan; araştırmacı, eğitmen, kamu, özel sektör tüm kurum ve kuruluşların odağında yeni bir konu olan sürdürülebilir kalkınma amaçları için yenilikçi ve özgün içerik üretmelerine katkı sağlanacaktır.

Katılımcılar

Bu etkinlik programının hedef kitlesini;

  • Kayseri ve çevre illerdeki (Sivas, Yozgat, Niğde, Nevşehir) üniversitelerin öğretmenlik programına devam eden 3. ya da 4. sınıf lisans öğrencileri ile yüksek lisans öğrencileri (20 öğrenci) oluşturmaktadır.

  • Etkinlik programına katılan öğretmen adaylarının öğrencilere ise dolaylı faydalanıcılar olacaktır. 

Katılım Koşulları

Etkinliğe kabul edilecek olan 20 öğretmen adayı aşağıdaki ölçütlere göre seçilecektir:

•    Kayseri ve çevre illerdeki (Sivas, Yozgat, Nevşehir, Niğde) üniversitelerin öğretmenlik lisans 3. ve 4. sınıf ile yüksek lisans öğrencileri, (Katılımcılardan daha sonra üniversitelerinden alacakları öğrenci belgesi istenecektir.),  
•    TÜBİTAK araştırmacı bilgi sistemi (ARBİS) veri tabanına güncel bilgileri ile kayıtlı olmak,
•    Etik veya disiplin cezası almamış olmak,

•    Genel akademik not ortalamasının 4 üzerinden en az 2,5 ve üstü olması (Katılımcıların transkript belgesi ile doğrulanacaktır.), 
•    2237-A kodlu projelere 5 defadan fazla katılmamış olmak,
•    Niyet mektubu (Etkinliğe katılma sebeplerinizi içeren, en fazla 250 kelimeden oluşan bir yazı)

bottom of page