top of page

AMAÇ VE KAPSAM

Bu etkinliğin amacı rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmenleri adaylarının, teorik ve uygulamalı eğitimleri aracılığıyla sürdürülebilir kalkınma amaçları (SKA), bu amaçların başarıyla gerçekleşme sürecinde eğitimin etkin rolü konularında bilgi ve becerilerini artırarak, küresel sorunlara yönelik farkındalık oluşturmaktır.

SKA küresel, bölgesel ve ulusal düzeyde gelişimi içeren küresel bir politika programıdır. SKA, yoksulluğu ortadan kaldırmak, gezegenimizi korumak ve tüm insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamak için evrensel bir eylem çağrısı olarak nitelendirilmektedir. Sürdürülebilir kalkınma için eğitim (SKE), gelecek için dünyaya zarar vermeden yaşam kalitesini artırmada hem yerel hem de küresel ölçekte bireysel ve toplu olarak yapılacaklar konusundaki kararlara katılım için insanların bilgi, değer ve becerilerinin geliştirilmesini amaçlamaktadır (Summer, Childs ve Corney, 2005). 17 ana amaç, 169 alt amaçtan oluşan SKA’ların eğitim uygulamalarında yurttaşlık, barış eğitimi, çok kültürlülük, toplumsal cinsiyet eğitimi, sağlık eğitimi, çevre eğitimi ve medya okuryazarlığını da kapsayan bütünleştirilmiş ve geliştirilmeye açık programlar yer almaktadır.

Etkinliğin Kapsamı

Bu etkinlik kapsamında SKA ele alınarak rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmen/öğretmen adaylarının ve onların öncü rolleri dolayısı ile diğer öğretmenleri küresel sorunlara ilişkin bilgilendirmek, bu konuların yaygın eğitimde kullanılmasına katkı sağlamak, bu eğitimlerde ihtiyaç duyulacak içeriklerin ve materyallerin üretilmesi konusunda bilgilendirmek için bir etkinlik programı planlanmıştır.

Katılımcılar

  • •    6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremin etkilediği Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elâzığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde afetten doğrudan etkilenen rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmenliği bölümüne devam eden 3. ya da 4. sınıf öğrencileri ile yine aynı alanda lisansüstü eğitim gören öğrenciler (3 öğrenci),

  •  
    •    Kayseri ve çevre illerdeki (Sivas, Yozgat, Niğde, Nevşehir) üniversitelerin rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmenliği bölümüne devam eden 3. ya da 4. sınıf öğrencileri ile yine aynı alanda lisansüstü eğitim gören öğrenciler (17 öğrenci) oluşturmaktadır.

Katılım Koşulları

  • TÜBİTAK bilimsel eğitim etkinliklerini destekleme programından yararlanmamış olanlara öncelik verilecektir.

  • Katılımcıların transkript belgelerine bağlı olan başarı sıralamalarına göre aynı sıralamada bulunan adayların seçiminde etkinlik başvuru tarihi esas alınacak; ilk başvuru yapanlara öncelik verilecektir.

  • Katılımcı 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme ve/veya 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Desteği Programından destek almış/alıyor ise öncelik verilecektir.

  • Katılımcıların üniversite, sınıf, bölge ve şehir, cinsiyet, yaş, başarı sıralaması gibi ölçütlere bağlı olarak dengeli bir dağılım yapılacaktır.

  • 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremin etkilediği Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elâzığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde afetten doğrudan etkilenen rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmenliği bölümüne devam eden 3. ya da 4. sınıf öğrencileri ile yine aynı alanda lisansüstü eğitim gören öğrenciler (3 öğrenci), 

  • Kayseri ve çevre illerdeki (Sivas, Yozgat, Niğde, Nevşehir) üniversitelerin rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmenliği bölümüne devam eden 3. ya da 4. sınıf öğrencileri ile yine aynı alanda lisansüstü eğitim gören öğrenciler (17 öğrenci) oluşturmaktadır.

bottom of page