Başvuru Koşulları
Etkinliğe kabul edilecek olan 30 katılımcı şu ölçütlere göre seçilecektir:
-
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremin etkilediği Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elâzığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde afetten doğrudan etkilenen rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmenliği bölümüne devam eden 3. ya da 4. sınıf öğrencileri ile yine aynı alanda lisansüstü eğitim gören öğrenciler,
-
Kayseri ve çevre illerdeki (Sivas, Yozgat, Niğde, Nevşehir) üniversitelerin rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmenliği bölümüne devam eden 3. ya da 4. sınıf öğrencileri ile yine aynı alanda lisansüstü eğitim görenler oluşturmaktadır (Katılımcılardan daha sonra üniversitelerinden alacakları öğrenci belgesi istenecektir.),
-
TÜBİTAK araştırmacı bilgi sistemi (ARBİS) veri tabanına güncel bilgileri ile kayıtlı olmak,
-
Etik veya disiplin cezası almamış olmak,
-
Genel akademik not ortalamasının 4 üzerinden en az 2,5 ve üstü olması (Katılımcıların transkript belgesi ile doğrulanacaktır.),
-
2237-A kodlu projelere 5 defadan fazla katılmamış olmak,
-
Niyet mektubu (Etkinliğe katılma sebeplerinizi içeren, en fazla 250 kelimeden oluşan bir yazı).
Katılımcıların Belirlenmesi
-
TÜBİTAK bilimsel eğitim etkinliklerini destekleme programından yararlanmamış olanlara öncelik verilecektir.
-
Katılımcıların transkript belgelerine bağlı olan başarı sıralamalarına göre aynı sıralamada bulunan adayların seçiminde etkinlik başvuru tarihi esas alınacak; ilk başvuru yapanlara öncelik verilecektir.
-
Katılımcı 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme ve/veya 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Desteği Programından destek almış/alıyor ise öncelik verilecektir.
-
Katılımcıların üniversite, sınıf, bölge ve şehir, cinsiyet, yaş, başarı sıralaması gibi ölçütlere bağlı olarak dengeli bir dağılım yapılacaktır.
-
Etkinliğe katılacak adaylar, Proje web sayfasında https://sdg2237a.wixsite.com/-sdg oluşturulan Başvuru Formunu doldurmak suretiyle belirlenecek tarihlerde başvuru yapacaktır. 30 asil, 10 yedek katılımcı seçilecektir. Asil katılımcı listesi etkinliğin web sitesinden duyurulacaktır. Katılımcılardan 7 gün içerisinde katılımlarını onaylamaları beklenecektir. Katılımını onaylamayan katılımcılar için sırasıyla yedek aday katılımcılara bilgilendirme yapılacaktır.
-
İstenilen belgelerin ve bilgilerin eksik olması durumunda başvuru geçersiz sayılacaktır.
-
OHAL kapsamında yürürlüğe konulan Kanun Hükmünde Kararnameler ile doğrudan veya anılan Kanun Hükmünde Kararnamelerde öngörülen usuller çerçevesinde meslekten, kamu görevinden veya ilgili kurumların teşkilatından çıkarılmamış olmasına dikkat edilecektir.
Başvuru Tarihleri
Bu projeye katılmak isteyen öğretmen adaylarının en geç 3 Ocak 2023 tarihine kadar başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir. Katılımcıların belirlenmesi işlemi son başvuru tarihinden sonra 3 iş günü içerisinde yapılacaktır. Seçilen/Elenen katılımcı adayları e-posta yoluyla bilgilendirileceklerdir. Ayrıca, katılmaya hak kazanan adaylar, projenin web sitesinden ilan edilecektir. Etkinlik programı 23-27 Ocak 2023 tarihleri arasında Abdullah Gül Üniversitesinde gerçekleştirilecektir. Katılımcıların yol, konaklama ve yemek bedelleri TÜBİTAK tarafından karşılanacaktır. Eğitim için herhangi bir ücret talep edilmeyecektir. Etkinlik sonunda katılımcılara katılım belgesi verilecektir.